Une fille parisienne en République Dominicaine

Sophie

Sophie

Dominikára költöztünk - 6. rész

2018. november 22. - sophielaloux

Az előzményeket itt olvashatod.

Egy másik este a szintén szomszédban lévő Ocean Village-be látogattunk el, pontosabban az ottani gymbe, és amíg a többiek a panorámával szemben edzettek, addig mi gyönyörködtünk az óceánban, infinity medencéből élvezve a közelségét, és a pár méterre lévő kis sziklákra felcsapó, hangosan robajló hullámokat. Roland Santo librézett, ami ugyanaz mint a Cuba libre, csak kóla helyett limonádéval vagy Sprite-al öntik fel a jóféle rumot. Finom! 

Kattintsatok a fotókra a többi képért és videóért!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#momandson #sea #seaside #beach #alwayssummer

J E N N Y S O P H I E H (@sophielaloux) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Obsessed with the #ocean #view #waves #colours #justcantgetenough

J E N N Y S O P H I E H (@sophielaloux) által megosztott bejegyzés,

Kattints a fotókra a galériák megnyitásához!

A képek magukért beszélnek, de a varázslatos hangulatot semmi nem tudja visszaadni. Ezt meg kell élni!

Kattints, hogy lásd a videót!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#ocean #oceanside #beach #pool #infinitypool #beautiful #luxury #dominicanrepublic

J E N N Y S O P H I E H (@sophielaloux) által megosztott bejegyzés,

szupermarketekről már esett szó korábban, írtam, hogy széles a választék és sok az igényes, minőségi termék. Most a legutóbbi vásárlásunk alkalmával lőttem is pár képet. A Super Polában voltunk, ami itt van kint a sarkon. Ahogy bemész, egyből le tudod fertőtleníteni a kezed, ki van téve oldalt külön erre a célra az antibakteriális zselé. A zöldség és gyümölcs választék itt majdnem teljesen más, mint otthon, húsleveshez például egyedül csak répát találtam. (Ettől függetlenül nagyon finom lett, nagyon jók és frissek itt a húsok.) Még ismerkednem kell a helyi gyümölcsökkel, de a mangó és guava nagy kedvencem, ezek itt szerencsémre olyanok mint otthon az alma vagy körte. Apropó, almájuk egyébként meg nincs, azt importálják. Ugye a kókusz és az ananász egyértelmű, banánból is több féle van, a zöld fajtát például csak főzéshez használják, a mini rózsaszíneket meg nassolni jó. Ezen kívül van még jó pár olyan trópusi gyümi, amikről majd beszámolok, ha sikerült megkóstolnom. Ma reggel egyébként csinóla lekvárt reggeliztem, és az például nagyon finom! Az íze a mangó, narancs és guava keverékéhez hasonlít. A zöldségek közül pedig újdonság volt nekem a yuka, aminek a gumóját itt úgy használják és fogyasztják, mint a burgonyát. Chips is van belőle. Csinálunk belőle nemsokára egy jó kis rakott krumplit szerintem, megkóstoljuk. Állítólag egészségesebb is. A tojások héja pedig hófehér! Mint Amerikában, de Indiában is albínó tojások laknak. Meg gondolom még sok más helyen, csak Európában ilyet ritkán látni. Amúgy jól néz ki.

 

De apropó chips: nagyon tetszett, hogy itt aztán mindenből találni chipset, szerintem Amerikából hozzák be, majd utánajárok, mindenesetre nagyon jópofa. Láttam mindenféle zöldségből, quinoából, de még humuszból is!

Egy hete pedig megnyitott Puerto Platán a Jumbo, ami itt a helyi Auchan, hatalmas és mindent, de tényleg mindent kapni. Összesen azt hiszem 10 vagy 12 van belőle az országban. A többi kisebb nagyobb szupermarket (pl. Playero, La Sirena) itt is inkább az élelmiszerre és a tisztálkodási szerekre/alap kozmetikumokra fókuszál.

 

 Még magunkat is megtaláltam a boltban. :)

Amiről még szerettem volna írni, az a zene. A rádióból szóló karibi dallamokon kívül egész nap megy a kedvenc zenecsatornánk is, az RMS, ami egyébként mexikói, de egész Latin-Amerikát lefedi. Itt mennek azok a J-Lo, Shakira és Ricky Martin slágerek is, amiket otthon nem hallani, mellettük pedig ugyanúgy rengeteg a fiatal latin tehetség, akik szintén ontják a slágereket. A latinok köztudottan nagyon családcentrikusak és gyerekközpontúak, és imádom, hogy ez a klippekben is megmutatkozik. Fiatal szerelmespárok love storyjai rendre végződnek a pár perces kis rövidfilmek végén esküvővel vagy babás snittekkel. Már kedvencem is van, mindjárt meg is mutatom nektek, itt van azonban az, ami most a legjobban megy:

Én pedig ezeket hallgatom a legszívesebben, mindig felpattanok rázni, ha leadják őket: :)


Ennek már a szövegét is fújom!

Azt nem tudom, hogy ezek közül is eljutott-e hozzánk valamelyik úgy, mint a Despacito, de nem csodálkoznék, mert nagyon fülbemászóak.

Na és emlékeztek még Thaliára? A Marimar és a Rosalinda című szappanoperák főhősnőjére? Nos, énekesi karrierje még mindig szárnyal, és hihetetlen, de szinte majdnem ugyanúgy néz ki, mint 20 évvel ezelőtt. Éppen tegnap láttam az egyik legújabb, J-Lo-sra sikeredett klipjét, aztán este nagy meglepetésemre még a Marimar főcímdalát is leadták. :D 

 

 

Még nincs vége! Itt a folytatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://sophielaloux.blog.hu/api/trackback/id/tr5014386218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása